donderdag 30 maart 2023 21:17
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
30 november 2021

De Inspectie voor de Volksgezondheid Curaçao heeft met verbijstering kennisgenomen van de publicaties van oud Inspecteur Generaal en oud Inspecteur van Volksgezondheid Jan Huurman. De Inspectie noemt het opiniestuk van Huurman een aanval op het Instituut.

De voormalig inspecteur laat zich in een ingezonden brief in verschillende media uit over het recente vonnis naar aanleiding van een klacht en een eis over het handelen van chirurg Misset. Volgens Huurman legt de uitspraak van rechter de zwakte van de huidige Inspectie voor de Volksgezondheid pijnlijk bloot.

Huurman zet vraagtekens bij de intenties van inspecteur Sirving Keli. Hij stelt dat de fouten van de inspecteur passen in een patroon, waarbij Keli terechte interventies van Huurman zelf heeft teruggedraaid, al dan niet opdracht vanuit politieke hoek.

De Inspectie schrijft in een persbericht zich niet te herkennen in de beweringen van Huurman. “De Inspectie en diens functionarissen distantiëren zich dan ook volkomen van deze uitlatingen en beraadt zich op passende vervolgstappen.”

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram