dinsdag 18 januari 2022 00:16
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
29 november 2021

Vanaf dinsdag dertig november stijgen opnieuw de tarieven van benzine, diesel en gas op Curaçao. Het tarief van water en elektriciteit daalt licht met ingang van woensdag één december. Dat meldt Bureau Telecommunicatie en Post (BT&P) in een maandelijks persbericht.

Het huidige tarief per liter benzine is 2,28 gulden. De prijs aan de aan de pomp stijgt naar 2,37 gulden, een verschil van ongeveer tien cent per liter. Het tarief van diesel stijgt met iets minder dan tien cent per liter naar 1,88 gulden.

Sinds september 2021 is er sprake van substantiële stijgingen van internationale prijzen voor olie en brandstoffen. Dit leidt wereldwijd tot sterk stijgende energieprijzen. Ook op Curaçao stijgen de eindgebruikerstarieven voor zowel Mogas 95, Gasolie LSD en LPG voornamelijk door de hoge aankoopprijzen.

De elektriciteit- en watertarieven dalen daarentegen licht. Zo betaal je per één december 62 cent per KiloWatt aan stroom. Het nieuwe tarief voor een kuub water is gedaald naar 8,45 gulden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram