woensdag 10 augustus 2022 04:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
26 november 2021

De veerdienstverbinding tussen de eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten gaat vanaf één december varen. Op 28 november wordt de start gevierd. Het Antilliaans Dagblad schrijft dat de openbare lichamen Saba en Sint Eustatius dit bekend hebben gemaakt in een persbericht.

De veerboot Makana is een high speed catamaran met 150 zitplaatsen. Op 28 november vindt er in beide havens een inhuldiging plaats. Door de Sabadag-festiviteiten wordt er voor de eerste dagen een apart schema gemaakt. Op Sabadag zelf, hebben mensen van Sint Eustatius de mogelijkheid om naar Saba te gaan met de veerdienst. Op vijf december start het reguliere schema.

Het boekingsplatform wordt in december gelanceerd. Sint Kitts wordt toegevoegd als het mogelijk is met de coronabeperkingen. Er zal tot die tijd wel extra naar Sint Maarten gevaren worden. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) in Nederland heeft een subsidie geven aan de veerdienst.

Beeld:Makana ferryservice

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram