dinsdag 30 november 2021 15:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
24 november 2021

Oktober een goede maand geweest voor het toerisme op Curaçao. Dat melden de belangenverenigingen CHATA en CASHA in een persbericht. De belangenverenigingen publiceren maandelijks de prestaties van hotels, kleinschalige toeristische organisaties, autoverhuurbedrijven en duikscholen.

Voor veel CASHA leden is oktober een goede maand geweest. De gemiddelde bezetting was 65,4 procent. Dit is ten opzichte van september een lichte stijging van 8,3 procent. Op Jan Thiel was een bezetting van 99 procent, op Banda Abou 91 procent en in Pietermaai 90 procent. “De boekingen lopen voor november goed. Voor ons kan dit de beste maand worden tot nu toe”, aldus de organisaties.

De autoverhuurbedrijven op het eiland komen auto’s tekort en draaien goed. Tijdens de pandemie zijn er veel huurauto’s verkocht door de verhuurbedrijven om de kosten te drukken met als gevolg dat ze nu tekort komen. De excursiebedrijven en duikscholen draaien ook zeer goed.

“Er wordt nog wel geannuleerd, maar minder als begin dit jaar. De belangrijkste reden voor de annuleringen zijn de coronatesten. Mensen die positief zijn of geen test hebben geregeld annuleren”, aldus de belangenverenigingen.

Voor de grotere hotels is een stijging te zien in de maand oktober. Curaçao kende een hotelbezetting van 70,2 procent. Vorig jaar was dit 47,0 procent. Dit is een stijging van 49,2 procent. Ten opzichte van 2019 is dit een lichte stijging van 5,4 procent. Er is volgens CHATA een flinke stijging te zien in de gemiddelde dagtarieven en omzet per beschikbare kamer. De omzet steeg van 121, 3 procent ten opzichte van vorige jaar. Vergeleken met 2019 was dit een stijging van 38 procent.

CHATA meldt dat in de maand oktober Curaçao op nummer één stond qua hotelbezetting van de grotere hotels ten opzichte van de andere eilanden in het Caribisch gebied.

One comment on “Toerisme cijfers in oktober positief”

  1. Moest vandaag even in Punda zijn, en wist niet he snel ik er weer uit moest
    Er lag een cruiseschip en het kleine Punda werd overspoeld door toeristen die zich vrijelijk in winkels konden bewegen zonder mondkapje en afstand. Ondanks de stickers op ramen en deuren op staat "mondkapsjes" verplicht.
    Geen enkele winkelier die er iets van zei. Verder barstte het van de chollers die op elkaar geplakt en masse tussen het publiek liepen te bedelen. Politur fietste gewoon langs alsof er niks aan de hand is.
    Het zou mij niet verbazen als er hier een keer een uitbraak komt.
    Schandalig dit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram