maandag 29 november 2021 18:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
24 november 2021

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft momenteel geen bevoegdheid om toezicht uit te oefenen op instellingen die doen aan cryptovaluta en uitwisseling hiervan. Het Antilliaans Dagblad schrijft dat hierdoor de bank geen machtigingen of ontheffingen kan verlenen. Ze kunnen dit soort ondernemingen dus niet tegengaan.

De munten hebben volgens de initiatiefnemers dezelfde waarde als de Antilliaanse gulden en kunnen ingewisseld worden voor contant geld. Er zou ook al een app ontwikkeld zijn die gedownload en geïnstalleerd kan worden op de smartphone.

De CuraDai wordt volgens het Antilliaans Dagblad ook al op bepaalde locaties gebruikt. Daarnaast zijn er stickers in omloop met de boodschap ‘We accept CuraDai’ met hierbij een QR-code en het logo. Volgens de Centrale Bank in Scharloo staan instellingen die cryptovaluta uitgeven niet onder toezicht van de CBCS.

De bank gaf in 2018 aan dat ze bezig waren met een nieuwe Wet voor betalingsverkeer. Voor dit soort instellingen zou die wet de basis vormen voor machtigingen en richtlijnen. De CBCS verzoekt startende ondernemingen maatregelen te treffen die de garantie geven van veilige en verantwoorde betalingsdiensten.

Beeld: Wikipedia

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram