dinsdag 31 januari 2023 02:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
23 november 2021

Dienst Uitvoering (DUO) is sinds november op Aruba en Curaçao. Met voorlichting en persoonlijke gespreken heeft DUO honderden oud-studenten geholpen. De organisatie is er al twee weken en is op beide eilanden ook nog twee weken aanwezig. Ze zijn nu op de helft.

DUO gaf in de eerste week meerdere voorlichtingsbijeenkomsten voor aankomende studenten en voor terugbetalers. Daarnaast heeft DUO tijdelijke servicekantoren geopend. Hier kunnen studenten terecht met al hun vragen over Nederlandse studiefinanciering en het terugbetalen van hun studieschuld.

“Wat veel mensen niet weten, is dat DUO bij de berekening van het maandbedrag rekening kan houden met iemands inkomen. Je betaalt dan terug naar ‘draagkracht. Een oud-student moet de verlaging van het maandbedrag wel zelf aanvragen”, aldus Monique Hoogerwerf, coördinator Caribisch gebied bij DUO. De coördinator benadrukt dat bij oud-studenten bij twijfel of onduidelijkheden contact moeten opnemen met DUO.

De servicekantoren op Aruba en Curaçao zijn nog geopend tot en met 26 november. Vanaf 29 november tot en met 10 december brengt DUO ook nog een bezoek aan Bonaire. Mensen kunnen langskomen zonder afspraak. Terugbetalers moeten wel een legitimatiebewijs meenemen en een overzicht van hun inkomsten en uitgaven.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram