woensdag 31 mei 2023 20:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 november 2021

Heart Centered Leadership Foundation uit Aruba en K1 Britannia Foundation uit Sint Maarten zijn de eerste twee genomineerden voor de Appeltjes van Oranje 2022 van het Oranje Fonds. De nominaties werden vandaag bekendgemaakt tijdens een speciale pitchdag op Curaçao.

Ieder jaar kiest de jury tien genomineerden, waarvan twee uit het Caribisch gebied. De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks door het Oranje Fonds uitgereikt aan drie initiatieven die verschillende groepen mensen verbinden of ervoor zorgen dat mensen weer kunnen meedraaien in de maatschappij.

Het thema van dit jaar was kansgelijkheid voor alle jongeren. “Kansongelijkheid is een probleem in onze samenleving, dat door de coronapandemie groter is geworden”, aldus het fonds. Volgens de organisatie verdienen de initiatieven die dit probleem aanpakken erkenning en steun.

Heart Centered Leadership Foundation begeleidt jongeren bij het bewust worden van hun identiteit, persoonlijke kwaliteiten en manieren om hun bijdrage te leveren aan de samenleving. Het werk doen zij samen én met de jongeren. K1 Britannia Foundation biedt jongeren met hun Scholarship Fund kans op een opleiding, voor wie dat op geen andere manier mogelijk zou zijn. De organisatie richt zich op jongeren die opgroeiden in pleegzorg en/of in aanraking zijn gekomen met justitie en politie.

Het Oranje Fonds wil dat niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen in onze samenleving. “Wij steunen initiatieven die werken aan een betrokken samenleving, die zorgen voor mensen die dat tijdelijk nodig hebben, en die zich inzetten voor meer gelijke kansen. Deze steun bestaat uit kennis en netwerk, geld, tijd en erkenning”, aldus het fonds.

De winnaars worden in het voorjaar van 2022 bekendgemaakt. De prijs is een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 25.000 euro. De prijs wordt uitgereikt door koningin Máxima en in lustrumjaren door koning Willem-Alexander. In 2022 is het de 20e keer dat Appeltjes worden uitgereikt, waardoor de winnaar de prijs ontvangt van de koning.

Beeld: Haarlem105
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram