woensdag 8 februari 2023 10:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 november 2021

De minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) Dorothy Pietersz-Janga (MFK) heeft opdracht gegeven om een onderzoek naar twee ex-bestuurders van Stichting Bureau Ziektekostenvoorzieningen (BVZ) te staken. Zo schrijven de Curaçaose ochtendkranten. De vereffenaars van de stichting hebben met verbijstering gereageerd op het verzoek van de minister.

Na verschillende onregelmatigheden werden er juridische procedures gestart tegen voormalig bestuurders Alli Abdalah en Milton Yarzagaray in verband met het vorderen van overheidsgelden die zijn ontvreemd. Ook Henry Jourdain en zijn kantoor werd meegenomen in het onderzoek. Het Hof oordeelde eerder al dat Adbalah en Yarzagaray als voorzitter en secretaris van BVZ in de periode van 2011 tot en met 2013 in strijd met de wet hebben gehandeld. 

De vereffenaars Etzel Rosenda en Myron Christina kregen destijds de taak om de door de stichting geleden schade als gevolg van wanprestatie en onregelmatigheden van de voormalige bestuursleden op hen te verhalen. De minister heeft vorige week per brief de instructie gegeven aan de vereffenaars om de claimzaken ‘geheel en onvoorwaardelijk in te trekken’. Daarnaast wil Pietersz-Janga dat de stichting afstand neemt van alle gewonnen vonnissen tegen Adbalah, Yarzagaray en Jourdain. 

Rosenda en Christina hebben de minister laten weten haar verzoek niet als bindend te beschouwen. “De instructie is in strijd met het openbaar belang en we zullen dan ook beslist geen gehoor geven aan de brief van Pietersz-Janga.” Volgens hen is de minister helemaal niet bevoegd om de opdracht te geven het onderzoek te staken. 

-- Advertentie --

One comment on “Onbegrip door opdracht Pietersz-Janga tot staken onderzoek BVZ”

  1. Naar mijn bescheiden mening gaat een onbevoegde mevr op de stoel van de rechter zitten.
    Wat een schande zo’n minister. Arm Curaçao quo vadis.!

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram