dinsdag 4 oktober 2022 10:34
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 november 2021

De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) gaat zich aankomende conventie richten op bestuur, klimaatverandering en de betrokkenheid van jongeren bij natuurbehoud. De zes nationaal parkbeheer organisaties van de Nederlandse Cariben willen zich samen inzetten om het strategische natuurbeheerbeleid voor de komende jaren te versterken. Prinses Beatrix zal ook aanwezig zijn bij de conventie.

De coronacrisis heeft volgens de organisatie negatieve gevolgen gehad voor de ecosystemen. “De ecosystemen zijn cruciaal voor de duurzame economieën die opgebouwd moeten worden”, aldus DCNA. Één van de workshops van de conventie gaat over de klimaatverandering. Er wordt bij de workshop aandacht geschonken aan een proefproject dat de impact van klimaatverandering op beschermde gebieden in Indonesië en het Caribisch gebied wil analyseren en begrijpen. Het doel is om op lange termijn een onderzoeksprogramma op te zetten dat bijdraagt aan het ontwikkelen van interventies tegen de gevolgen van klimaatverandering.

De organisatie is er door de pandemie achtergekomen dat de hun ecosystemen belangrijk zijn voor het succes van het eiland. De uitdaging ligt volgens de organisatie bij het verduurzamen, met als doel het behoud van de biodiversiteit.

DCNA beschouwt de jongeren als belangrijke stakeholders. Ze zijn al sinds 2019 bezig om jongeren de kans te bieden om hun mening te geven door conventies. Volgens de organisatie was hun inbreng waardevol en heeft het geleid tot het opzetten van natuurprogramma’s voor jongeren. “Hoewel de volgende generatie jonge natuurbeheerders geneigd lijkt te zijn om verantwoord om te gaan met de beschikbare natuurlijke hulpbronnen, is het noodzakelijk om hen al op jonge leeftijd de nodige instrumenten aan te reiken”, aldus DCNA.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram