woensdag 5 oktober 2022 01:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 november 2021

In de eerste helft van november is het aantal coronabesmettingen op scholen op Bonaire toegenomen. Zo heeft de afdeling Publieke Gezondheid bekendgemaakt. In de eerste week werden er 85 gevallen geregistreerd, in de tweede week 106.

De grootste stijging in het aantal besmettingen vond plaats onder kinderen van vier tot en met elf jaar. Naast de scholen zijn de kinderopvang en thuissituaties ook een belangrijke bron van besmettingen. 

Van de besmette personen was ongeveer de helft niet gevaccineerd. Die cijfers komen overeen met de situatie in oktober. Onder jongeren van twaalf tot en met achttien jaar is 51 procent volledig gevaccineerd en heeft zo’n zestig procent de eerste prik gehad. Van de achttien-plussers op Bonaire is 75 procent volledig beschermd tegen het virus en heeft 85 procent de eerste prik gehad.

-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram