woensdag 1 december 2021 01:55
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
19 november 2021

Jimi Garza van Gezondheid Farms wil een intensieve tuinbouwkas ontwikkelen om gezinnen in Saba te voeden. Dit meldt de overheid van Saba in een persbericht. Met financiering van het Nederlandse Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) is het Openbaar Lichaam Saba gestart met de ontwikkeling van de krasfaciliteit.

Het project zit in fase één. Dit is het ontwikkelen van een showroom waar de kweeksystemen met state-of-the-art technologieën worden getoond. In de showroom zullen groente groeien en die moeten in december te proeven zijn. “De showroom zal ook een model zijn voor de Saba-jongeren waar ze kennis kunnen maken met hydrocultuur. Dit zal de jeugd inspireren om de landbouw in te gaan", aldus Garza.

Fase twee van het project is om de kleinere kas orkaanstabiliteit te geven. In de derde fase van het project wordt de grotere kas opgeleverd. In deze kas blijven gewassen geproduceerd worden. Met de holistische boerderij verwacht Garza werkgelegenheden te bieden aan mensen.
“De boerderij gaat gebruik maken van natuurlijke lokale hulpbronnen om een winstgevend bedrijfsmodel in stand te houden. Dit zal bijdragen aan het Bruto Binnenlands Product (BBP), terwijl tegelijkertijd schoolkinderen worden opgeleid”, aldus Garza.

Landbouwcommissaris Rolando Wilson zegt dat hij uitkijkt naar de eerste producten van de hydrocultuurboerderij. "De producten zullen helpen om onze bevolking gezond te houden en onze import van groenten en fruit te verminderen. Een ander positief aspect is dat de hydrocultuurboerderij carrièremogelijkheden zal creëren voor onze mensen”, aldus Wilson.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram