dinsdag 30 november 2021 22:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
19 november 2021

De Zr.MS. Holland heeft 535 kilo drugs onderschept in het Caribisch gebied. De vangst was eind vorige maand, maar wordt nu pas bekendgemaakt door Defensie.

Er zijn volgens Defensie twee onderscheppingen gedaan. Bij de eerste wisten smokkelaars de drugs overboord te gooien. Hiervan moest een gedeelte uit het water worden gevist. De rest is verloren gegaan in de zee. Er zijn drie verdachte aangehouden, een Venezolaan en twee Dominicanen. Samen met de drugs zijn zij overgedragen aan een Amerikaans kustwachtschip.

De tweede onderschepping was een dag later. Hier vond het team van de US Coast Guard en het Korps Mariniers negen pakketten cocaïne, gezamenlijk goed voor 270 kilo drugs. Ook deze verdachten zijn overgedragen aan de Verenigde Staten en worden daar vervolgd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram