maandag 29 november 2021 19:59
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
17 november 2021

De pensioenrechtigde leeftijd gaat niet naar 66 jaar verhoogd worden, meldt minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (Soaw) tegenover de Amigoe.

Het zou volgens de minister niet realistisch zijn om de pensioengerechtigde leeftijd vanaf 2025 te verhogen. “Op Curaçao hebben we een heel ander soort klimaat dan in Nederland. Voor bepaalde beroepen is het niet haalbaar om op hoge leeftijd die werkzaamheden uit te voeren”, aldus Larmonie-Cecilia.

Uit onderzoek moet nog blijken dat de verhoging van pensioengerechtigde leeftijd onrealistisch is. Ook wordt er gekeken naar alternatieve voorstellen met hetzelfde budgettaire effect. Een onafhankelijk economisch instituut brengt vervolgens in kaart wat de budgettaire effecten zijn voor de betaalbaarheid van de pensioenen en sociale zekerheid als de pensioengerechtigde leeftijd naar 66 jaar in 2025 gaat. De uitkomsten worden voorgelegd aan Nederland en Curaçao. Daarna vindt er een overleg plaats waar de resultaten bekeken worden.

Beeld: Facebook Ruthmilda Larmonie-Cecilia

One comment on “Larmonie-Cecilia: “Verhoging pensioengerechtigde leeftijd onrealistisch””

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram