donderdag 8 juni 2023 08:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 november 2021

Het kabinet Wever-Croes zet het beleid voort om de hoeveelheid personeel dat voor een minister werkt te herstructureren en verlagen. Dit moet de kwaliteit op kantoor verhogen en kosten besparen.

Met het nieuwe beleid wil het kabinet Wever Croes een eind maken aan de verspilling van geld en nepotisme. “Werk geven aan familie en vrienden wordt lastig door het nieuwe beleid”, aldus Wever-Croes. Ministers mogen alleen nog mensen aannemen die voldoende expertise hebben om het werk te doen en bereid zijn zich 24/7 in te zetten.

Ieder kantoor moet gaan aangeven welke functies er beschikbaar zijn en welk salaris daarbij hoort. “Het kabinet Wever-Croes I heeft deze beleidswijziging bij haar aantreden doorgevoerd en zal ermee doorgaan”, aldus de minister-president. Op dit moment mogen er op ieder ministerskantoor maximaal 25 personeelsleden werken. Dit aantal kan wat schommelen, maar het mogen er nooit meer dan 25 zijn.

-- Advertentie --

One comment on “Kabinet Wever-Croes wil blijvende herstructurering kabinetspersoneel ministers”

  1. Dat zou een goed voornemen voor Curaçao zijn. Maar y zover zijn we hier natuurlijk nog lang niet.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram