dinsdag 30 november 2021 00:09
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
12 november 2021

De Staten bereikten vrijdagochtend een akkoord over achterstallige betalingen aan Aqualectra. Het nutsbedrijf zal 250.000 gulden ontvangen. Zo schrijft de Amigoe.

In een brief gaf Staten-voorzitter Charetti America-Francisca (MFK) aan dat er momenteel een tekort is aan middelen om te voldoen aan dringende verplichtingen tot het einde van dit jaar. Het geld voor de terugbetaling aan Aqualectra komt van een deel van het bedrag dat op de begroting was gereserveerd voor de parlemantair enquête HNO.

Volgens America-Francisca kunnen deze fondsen in 2022 niet meer gebruikt worden. De voorzitter benaderde daarom de Staten met het voorstel om het geld aan andere posten op de Staten-begroting te besteden. Het grootste deel daarvan wordt gebruikt voor de betaling aan Aqualectra. De Staten gingen vrijdag tijdens een openbare vergadering akkoord.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram