woensdag 1 december 2021 01:48
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
11 november 2021

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft woensdag één van de eerste publieke documenten in de zogenaamde Yellow Books-reeks gepubliceerd. Het Payments and Securities Clearing and Settlement Systems rapport geeft statistische informatie over het betalingsverkeer op Curaçao  en Sint Maarten in 2020.

In het rapport staat onder andere dat er in 2020 13,7 miljoen transacties hebben plaatsgevonden met een totale waarde van 1,654 miljoen gulden. De eilanden telde 168 pinautomaten. Het gemiddelde bedrag dat per keer werd gepind bedroeg honderd gulden. Ook laten de cijfers zijn dat 59 procent van de betalingen met een betaalkaart werd betaald. Slechts 1.3 procent van de transacties werd afgehandeld met een cheque.

“Naast de belangrijkste informatie over de interbancaire betalings- en afwikkelingssystemen geeft het rapport ook een korte beschrijving van de systemen voor de handel, registratie, betaling en afwikkeling bij effectenbeurzen in de Monetaire Unie”, aldus CBCS-directeur Leila Matroos-Lasten.

De publicatie van het Yellow Book is volgens Matroos-Lasten voor de CBCS een cruciale stap in de richting van meer transparantie en kwaliteit van de statistieken. Het rapport kan gedownload worden via de website van de Centrale Bank.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram