zondag 3 juli 2022 22:05
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
10 november 2021

De ferrydienst tussen Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba heeft vertraging opgelopen. Oorspronkelijk zou de ferrydienst per één november varen, maar dit is verplaatst naar één december. Dit meldt de overheid van Saba in een persbericht.

De vertraging komt door logistieke uitdagingen tussen de Koninklijke Marechaussee KMAR die de immigratie in Caribisch Nederland afhandelt en de Douane van Caribisch Nederland. Zij zijn niet in staat om aan de eisen van de dienstregeling voor de nieuwe veerdienst te voldoen en hebben een personeelstekort. De veerdienst vaart van 7.00 uur tot 19.00 en dat zou buiten de werkuren vallen.

Saba en Sint Eustatius hebben besloten om binnenkort een brief van beide openbare lichamen naar de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Economische Zaken en Klimaat, Financiën en Justitie en Veiligheid te sturen. In de brief zou verzocht worden om flexibel te zijn in de werktijden en extra personeel vanuit Nederland aan te trekken om de veerdienst te laten starten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram