Door: NU.cw
10 november 2021

Astrid Tiggelaar, officier van Justitie bij Openbaar Ministerie Curaçao, is ambassadeur geworden voor de Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK). Verschillende ambassadeurs promoten de stichting en zorgen ervoor dat meer mensen op de hoogte zijn van de doelstelling van de stichting.

De stichting is opgericht om een laatste wens uit te voeren voor terminale en bedlegerige patiënten. Ook helpt de stichting om lastige onderwerpen zoals ‘de laatste levensfase’ uit de taboesfeer te halen. Het voorbeeld van de stichting is de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. “Mensen die in het ziekenhuis liggen of in een hospice, kunnen daar normaal gesproken niet meer weg. Er is geen adequaat bedrijf die hen kan vervoeren en hun wens kan laten uitkomen”, aldus bestuurslid Norman Jansen. “Daarom hebben wij op Curaçao de stichting opgericht.”

De nieuwe ambassadeur laat weten dat ze wil dat meer mensen van de stichting afweten. Het bereik van de stichting neemt dan toe, waardoor er meer wensen in vervulling kunnen gaan. “Het is zo mooi dat Fundashon Ambulans Deseo Korsou alles doet om juist die laatste waardevolle tijd op een memorabele manier te vullen. Dit zorgt ervoor dat er nog laatste herinneringen verzameld kunnen worden en dat het kan bijdragen dat het naderende afscheid dragelijker wordt”, aldus Astrid Tiggelaar.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram