woensdag 13 september 2023 11:22
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
10 november 2021

De Curaçaose staatskas heeft de afgelopen vier jaar niet zoveel belastingopbrengsten binnen gekregen als de afgelopen maanden. Dat beweert minister van Financiën Javier Silvania in een persbericht.

Het verhogen van de belastingopbrengsten heeft sinds het aantreden van het kabinet Pisas een hoge prioriteit. "De belastingopbrengsten over juli tot en met oktober zijn sinds 2017 niet meer zo hoog geweest", aldus Silvania.

Ondernemers hebben volgens Silvania al een bezoekje gehad van een medewerker van SBAB als zij achterstanden hadden bij het indienen van hun aangiftes. Ook de herstellende economie heeft een bijdrage geleverd aan de groei van de belastingopbrengsten. Dit zou echter onvoldoende zijn om de stijging van de opbrengsten ten opzichte van vóór de coronapandemie te verklaren.

Ook de ontwikkeling van de opbrengsten van sociale premies laat volgens de bewindsman een positief beeld zien. Silvania zegt per twaalf juli dezelfde richtlijnen te laten handhaven. "Dit zorgt ervoor dat de invorderaars van de ontvanger alle belastingschuldigen gelijk behandelen", aldus Silvania.

Mensen met een belastingachterstand kunnen tot het eind van het jaar met korting hun oude schulden aflossen. De belastingschuldige mag dan echter vier jaar geen nieuwe belastingschuld opbouwen, Gebeurt dat wel dan kan de korting teruggedraaid worden.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram