maandag 29 november 2021 17:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
9 november 2021

Curaçao heeft de nodige stappen gezet om in aanmerking te komen voor de zevende tranche liquiditeitssteun van Nederland. Zo schrijft staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Raymond Knops in een brief aan de tweede kamer.

Knops stelde eerder dat hij zich zorgen maakte over het nog ontbreken van de vastgestelde plannen van aanpak met betrekking tot de hervormingen van de belastingdienst, het minimaliseren van de verliezen bij het Curaçao Medical Center (CMC) en de invoering van het maatregelenpakket bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB).  Daarnaast diende Curaçao voor de zeven tranche ook de uitvoeringsagenda voor het vierde kwartaal nog vast te stellen.

“Inmiddels heeft Curaçao met betrekking tot deze punten de nodige stappen gezet”, schrijft de staatssecretaris aan de tweede kamer. “Er blijven inhoudelijke risico’s en zorgen over de uitvoering bestaan. Om die te beperken zijn in de uitvoeringsagenda nadere afspraken vastgelegd en wordt de voortgang nauwlettend gemonitord.”

De Rijksministerraad heeft besloten dat Curaçao heeft voldaan aan de gestelde voorwaarden en kent daarom 76 miljoen gulden liquiditeitssteun toe voor het vierde kwartaal van 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram