woensdag 10 augustus 2022 04:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 november 2021

Medewerkers van het Laura Linzey Daycare en de buitenschoolse opvang van de Saba Girls and Boys Sports Society zijn voor een uitwisselingsprogramma met de Nederlandse kinderopvang Kindernet op vijf november naar Nederland vertrokken. De tweede groep vertrekt op negentien november. Dit meldt de overheid van Saba in een persbericht.

De uitwisseling maakt deel uit van het jumelageprogramma met Kindernet dat gestart is in november 2020. Daarnaast kwamen er twee Kindernet-medewerkers in juni voor drie maanden naar Saba om te werken bij het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang. Dit keer is het de beurt aan de medewerkers van kinderopvang Saba om werkervaring op te doen in Nederland. “Ze gaan voelen hoe het is om daar te werken, ze komen met ideeën terug die ze kunnen overbrengen naar hun eigen werkplek en delen hun visie. Ze krijgen ook dagelijkse opdrachten om te voltooien”, zegt Laura Linzey Daycare Manager Tessa Alexander.

Bij terugkomst is er een evaluatie over het bezoek en geven de uitwisselingsdeelnemers een presentatie over hun ervaring en wat ze geleerd hebben om dit in de organisatie te implementeren. Het programma bestaat uit twee fases. In fase één is de uitwisseling en bezoeken drie Kindernet-vertegenwoordigers Saba om een pedagogische visie voor de dag- en buitenschoolse opvang op het eiland op te stellen. De visie wordt gedeeld met ouders en belanghebbenden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram