woensdag 1 december 2021 06:00
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
8 november 2021

Bij Jan Thiel zijn twee mensen aangehouden, omdat ze hun QR-code vervalst hadden. Zij wilden naar een evenement met een hoog risico. Bij het evenement waren er zeshonderd bezoekers aanwezig. Tijdens de controle zijn er ook veel mensen weggestuurd die niet in het bezit waren van een QR-code.

Bij Faertse bay was er ook een evenement waarbij er 250 bezoekers aanwezig waren. Hier was alles in orde. Ronny Cornelis van het multidisciplinair team zegt tegen de Extra dat de controles van maandag tot maandag doorgaan. Het team bestaat uit mensen van MEO, KPC en UBW.

Afgelopen zaterdag zijn er tien horecagelegenheden gecontroleerd. Zeven gelegenheden waren in orde, twee hebben een boete ontvangen omdat er geen mondkapjes werden gedragen en bij Jan Thiel hebben twee mensen hun QR-code vervalst. Vijf mensen zijn eruit gezet omdat ze niet in bezit waren van een QR-code. De eigenaar heeft een waarschuwing gekregen om beter te controleren. “Als je geen QR-code bezit ga je dan niet in allemaal bochten maneuvreren, dan kom je in de problemen met justitie”, aldus Cornelis.

Over het algemeen werken de meeste mensen mee aan de controles. Hier is het multidisciplinair team zeer tevreden over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram