woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

ProMo-voorzitter Dennis Klaus begrijpt de boosheid van minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) niet. De minister reageerde met een furieus Facebookbericht nadat Fundashon Pro Momumento (ProMo) een beroepschrift indiende bij het Gerecht in eerste aanleg wegens de bouwplannen van het Majestic Hotel & Residence in Punda.

Klaus benadrukt dat de stichting niet tegen de bouw bij Marichi is. “Maar het project waar nu een bouwvergunning voor is afgegeven, is buitenproportioneel en voldoet niet aan het Eilandelijk Ontwikkelingsplan. Curaçao moet voorzichtig zijn met grootschalige bouwprojecten”, aldus Klaus. “Het is niet ondenkbaar dat Unesco besluit om Willemstad van de Werelderfgoedlijst te schrappen.” 

De minister reageerde woest op de uitspraken van ProMo. “Terwijl het kabinet versneld bouwvergunningen afgeeft om de economie een jumpstart te geven, verzetten een paar figuren die niks te doen hebben zich tegen de projecten”, schrijft de minister op zijn Facebookpagina.

“Misschien dat de minister gemakshalve vergeet dat de ‘werkgelegenheid’ waar hij het over heeft op de tocht komt te staan als UNESCO ons van de lijst gooit”, reageert Klaus tegenover NU.cw. “Ik vraag me af waarom hij zich zo druk maakt. Als hij meent dat hij gelijk zal krijgen in de rechtszaal, dan hoeft hij zich toch nergens zorgen om te maken?”