dinsdag 4 oktober 2022 17:00
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 november 2021

Fundashon Pro Momumento (ProMo) protesteert tegen de bouw van het Majestic Hotel & Residence in Punda. Minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) is niet te spreken over de aantijgingen van de stichting.

ProMo heeft onlangs een beroepschrift ingediend bij het Gerecht in eerste aanleg tegen de regering en de minister wegens de bouwplannen. Voorzitter Dennis Klaus benadrukt dat de stichting niet tegen de bouw bij Marichi is.

“Maar het project waar nu een bouwvergunning voor is afgegeven, is buitenproportioneel en voldoet niet aan het Eilandelijk Ontwikkelingsplan. Curaçao moet voorzichtig zijn met grootschalige bouwprojecten”, aldus Klaus. “Het is niet ondenkbaar dat Unesco besluit om Willemstad van de Werelderfgoedlijst te schrappen.”

De minister reageert in een Facebookbericht woest op de uitspraken van ProMo. Volgens Cooper gunt de stichting Curaçaoënaars geen baan. “Terwijl het kabinet versneld bouwvergunningen afgeeft om de economie een jumpstart te geven, verzetten een paar figuren die niks te doen hebben zich tegen de projecten”, schrijft de minister.

Hij vraagt zich af waarom ProMo direct naar de rechter is gestapt en niet eerst het gesprek met hem is aangegaan. Cooper roept op om zijn Facebookbericht zo veel mogelijk te delen.

-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram