maandag 29 november 2021 17:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
8 november 2021

Het Curaçao Medical Center (CMC) houdt zich vooralsnog keurig aan de aanwijzing van de Inspectie Volksgezondheid (IVG). Zo stelt inspecteur-generaal Sirving Keli tegenover de Amigoe. In de eerste week na de hervatting van de electieve zorg voor SVB-patiënten stonden er 33 operaties gepland.

Eind september luidde het ziekenhuis de noodklok. Het CMC stopte per één oktober met alle niet noodzakelijke medische behandelingen voor patiënten van de Sociale Verzekeringsbank. Het geld wat de SVB beschikbaar heeft gesteld voor 2021 dekte niet alle kosten van het ziekenhuis. Na een aanwijzing van de IVG en een voorschot van 4.1 miljoen gulden van de overheid besloot het CMC vanaf één november de electieve zorg weer te hervatten.

Volgens de directie heeft de afdeling Planning berekend dat er deze maand zo’n driehonderd operaties kunnen plaatsvinden, waarvan 240 bij SVB-patiënten. Naar aanleiding van die planning verklaarde Keli dat de inspectie blij is met de naleving van de aanwijzing door het CMC. Een van de voorwaarden is namelijk dat de wachtlijst moet worden ingekort door de afgelaste ingrepen opnieuw in te plannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram