woensdag 1 december 2021 04:03
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
8 november 2021

Het Christoffelpark vierde zondag Dia di Sabaneta met een open dag. Het park was de hele dag gratis te bezoeken en er werd stilgestaan bij de natuur van het eiland.

Tijdens de open dag konden bezoekers deelnemen aan verschillende gratis activiteiten, waaronder het gratis beklimmen van de Christoffelberg of een wandeling met een gids. Voor de kinderen was er een speciaal programma samengesteld met activiteiten rond het landhuis. Dit werd gecoördineerd door de Carmabi Foundation. Daarnaast konden bezoekers lokale lekkernijen proeven.

Dia di Sabaneta wordt jaarlijks gevierd door de hele buurt van Savonet. Carmabi Foundation beheert de parken en organiseerde de open dag voor de vierde keer in samenwerking met Fundashon di Bándabou. Vanwege Covid-19 kon het evenement vorig jaar niet doorgaan.

Minister-president Gilmar 'Pik' Pisas (MFK), minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport Sithree van Heydoorn (MFK), Carmabi-directeur Paul Stokkermans, ceremoniemeester en initiatiefnemer Ergo ‘Echi’ Cijntje en de bewoners van Savonet Rudi Rooi waren bij de open dag aanwezig en gaven speeches.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram