dinsdag 4 oktober 2022 11:55
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
5 november 2021

De vakbondcentrale Sentral Solidaridat Sindikal (SSS) heeft weinig vertrouwen meer in de regering omdat er geen enkel concreet plan is om het verlies aan banen tegen te gaan. Zo schrijft het Antiliaans Dagblad.

De spanning op de Curaçaose arbeidsmarkt neemt met de dag toe. De SSS laat in een statement weten niet tevreden te zijn over de manier waarop de regering omgaat met zaken als werkgelegenheid en sociale omstandigheden. Met name de breuk tussen Refineria di Korsou (RdK) en CORC als potentiële kandidaat voor de overname van de raffinaderij is de vakbondcentrale zwaar gevallen.

De centrale maakt zich grote zorgen over de arbeidssituatie op het eiland. “Al onze experts verlaten Curaçao op zoek naar een beter bestaan in een ander land. Hierdoor verliezen wij capabele en ervaren arbeidskrachten die in staat zijn om bijvoorbeeld de raffinaderij draaiende te houden”, aldus de vakbondcentrale.

De arbeidssituatie heeft onmiddelijk de aandacht nodig. “Er is geen tijd meer voor mooie praatjes en loze beloften”, concludeert de SSS.

-- Advertentie --

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram