woensdag 1 december 2021 01:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
5 november 2021

Het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) is er niet in geslaagd om de coronasteun op tijd over te maken naar de Curaçaoënaars die in aanmerking komen voor de financiële hulp. Het gaat om een totaalbedrag van zo’n drie miljoen gulden aan maandelijkse steun.

SOAW verleent aan ruim 11.000 burgers Covid-steun. De uitkering bestaat uit voedselpasjes en een basisinkomen voor kortwerklozen. Daarnaast worden er ook voedselpakketten en warme maaltijden verstrekt. Eind oktober maakte minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) bekend dat de coronasteun per 2022 stopt. 

De ministerraad is met een voorstel gekomen om de steun af te bouwen. Vanaf januari zal er geen steun meer worden gegeven. “Er wordt momenteel gekeken hoe het traject voltooid kan worden tot het einde van het jaar”, aldus minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia. De financiering tot eind december is inmiddels beschikbaar gesteld.

In totaal heeft het traject zeventig miljoen gulden gekost. “Om volgend jaar opnieuw zo’n som geld te krijgen wordt erg moeilijk”, benadrukt Secretaris-generaal Etienne Van der Horst.

Tijdens dezelfde persconferentie werd bekendgemaakt dat burgers in de eerste week van november hun geld overgemaakt zouden krijgen. Volgens het ministerie wordt er geprobeerd om het geld morgen over te maken. Indien dit niet lukt, wordt het geld uiterlijk dinsdag gestort. Zo schrijft de Amigoe.

De minister legde eerder aan NU.cw uit waarom de coronasteun precies wordt stopgezet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram