vrijdag 21 januari 2022 09:48
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
4 november 2021

Het afschaffen van de verplichte coronatesten per vijftien november voor reizigers zal volgens de overheid van Saba meer bezoekers trekken. Het eiland verwacht een positief seizoen voor bezoekers die met het vliegtuig of de boot komen.

Van Sint Maarten naar Saba organiseert de veerdienst ‘The Edge’ dagtochten. De boot vertrekt op vrijdag om 9.00 uur van Sint Maarten en vertrekt om 15.30 uur aan de terugreis vanaf Saba. “Als het seizoen vordert wordt er gekeken of de dagtrip ook op zondag wordt aangeboden”, aldus de Sabaanse overheid.

Luchtvaartmaatschappij Windward Islands International (Winair) voegt per vijftien november meer vluchten toe op de route tussen Sint Maarten en Saba wanneer de winterdienstregeling ingaat. De maatschappij vliegt dan drie keer per week naar Saba.

Passagiers uit risicolanden die volledig gevaccineerd zijn en voor één dag per boot of vliegtuig komen, hoeven geen negatief Covid-19-testresultaat aan te tonen. De passagiers dienen wel 24 uur voor vertrek het Saba EHAS-formulier in te vullen en een mondkapje te dragen.

"Hoewel het waarschijnlijk enige tijd zal duren voordat onze cijfers volledig zijn hersteld tot pre-COVID-19-tijden, ziet het komende seizoen er zeer positief uit, wat onze toeristische sector en economie enorm zou helpen", aldus commissaris van Toerisme Bruce Zagers .

Hij geeft aan dat Saba graag dagjesmensen verwelkomt. “Naar verwachting zullen reizen met meerdere bestemmingen populairder worden, waarbij de toelatingseisen voor dagjesmensen worden versoepeld. Met de aanstaande verhoogde stoelcapaciteit, zowel per veerboot als per vliegtuig, kijken we ernaar uit om meer bezoekers op het eiland te verwelkomen”, aldus directeur van Toerisme Malinda Hassell.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram