Door: NU.cw
4 november 2021

De renovatie van de luchthaven op Sint Maarten is essentieel voor de herstellende economie. Zo stelt het College financieel toezicht Curaçao en Sint Maarten (Cft). De regering van Sint Maarten staat voor grote financiële uitdagingen, maar kan met de ondersteuning van Nederland en het trustfonds de hoognodige hervormingen doorvoeren en structureel werken aan verbeteringen.

Het Cft dringt erop aan om de ontwerpbegroting voor 2022 nog dit jaar vast te stellen. In de begroting moeten vooral de uitgaven worden beperkt en de inkomsten verhoogd door onder meer een verbetering van de belastingcompliance.

De economie van Sint Maarten herstelt voorspoedig. “Voor dit jaar wordt een economische groei van vier procent geschat en volgend jaar vijftien procent”, aldus het Cft.

Volgend jaar worden een miljoen cruisepassagiers en 1,1 miljoen reizigers per vliegtuig verwacht. Voor een verder herstel van de economie is de renovatie van de luchthaven volgens het college essentieel. Daarnaast is een investering in het begaanbaar maken van de wegen en de haven ook belangrijk.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram