dinsdag 18 januari 2022 09:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
3 november 2021

Saba opende dinsdag een waterbottelarij. De waterbottelarij Saba Splash zorgt er volgens de Sabaanse overheid voor dat er gezond, veilig en betaalbaar drinkwater wordt geproduceerd dat in de basisbehoefte van de bevolking van Saba voorziet. De waterbottelarij is gebouwd met behulp van het Nederlands ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

“De waterbottelarij zorgt ervoor dat er kwalitatief goed drinkwater op het eiland is met een betaalbare prijs voor de bevolking”, aldus Bruce Zagers, commissaris voor Infrastructuur en Waterzaken. Saba Splash kan 160 flessen van vijf gallon en 180 flessen van drie gallon per uur vullen. Het drinkwater doorloopt voordat het daadwerkelijke bottelen plaatsvindt in een volautomatische, volledig hygiënische machine, een uitgebreid proces om ervoor te zorgen dat het veilig, gezond en smaakvol is.

Plantmanager Oscar Van der Kaap legt tegenover Nu.cw uit dat Saba Splash één van de weinige waterbottelarijen in het Caribisch gebied is die een ozonisatiesysteem toepast en de enige met een volautomatisch flessenvulsysteem. De Saba Splash Bottling Plant start deze maand met reguliere verkoop van hun bidon aan het publiek.

Tot nu toe had Saba geen eigen drinkwatervoorziening. Dit was volgens de overheid voor het eiland ook een uitdaging. De bottelarij is volgens Zagers één van de meest succesvolle projecten sinds Saba een Nederlands openbaar lichaam werd. “Deze projecten creëren niet alleen werkgelegenheid, maar pakt ook adequaat watertekortproblemen tijdens extreme droogte aan”, aldus Zagers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram