dinsdag 30 november 2021 03:59
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
3 november 2021

Componist, zanger en muzikant Anselmus Boy Dap is gisteren op 88-jarige leeftijd overleden.

Dap maakte vanaf de jaren zeventig deel uit van verschillende muziekgroepen. Hij behaalde vele successen op het Tumba festival. Ruim tien keer heeft hij het festival gewonnen. Tumba is traditionele muziek die tijdens carnaval op Curaçao gespeeld wordt. De muzikant wordt beschouwd als de ‘Tata di Tumba’, de vader van de Tumba. Volgens muziekvereniging AMAK was Dap één van de eerste bestuursleden van de vereniging in 1968.

Boy Dap komt uit een muzikale familie en kwam al vroeg in aanmerking met jazzmuziek. Hij speelde saxofoon en zijn broers drum en piano. Zij zongen ook in het koor in de Pietermaaikerk. Op zijn negentiende is Dap zich gaan focussen om professioneel zanger, liedjesschrijver en muzikant te worden.

Beeld: The Velvet Rope

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram