dinsdag 30 mei 2023 11:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 november 2021

Passagiers die Aruba binnenkomen of vertrekken worden met ingang van 1 november gescreend door Interpol. Als een passagier verdacht is, wordt hij of zij intensiever onderzocht.

De passagiers worden gescreend via het systeem Radex. Het is een vernieuwd immigratie-grensbewakingssysteem en is onderdeel van de Immigratiedienst. Het Nationaal Centraal bureau Terrorismebestrijding Veiligheid en Interpol (NCTVI) heeft het nieuws deze week bekendgemaakt.

NCTVI werkt samen met het Nederlandse minsterie van Justitie en Sociale Zaken, luchthavenpolitie, Interpol Aruba, immigratie Aruba, Koninklijke Marechaussee, Veiligheidsdienst, Openbaar Ministerie en de kustwacht.

Het systeem is gelinkt aan de migratiedienst. Medewerkers hebben toegang tot identiteitsdocumenten en reisdocumenten. Dit zorgt ervoor dat personen te identificeren zijn en het eenvoudiger is om een verdacht of ongewenst persoon te stoppen.

De taak van het ministerie van Justitie is om op basis van informatie de criminaliteit te bestrijden.

Beeld: Aruba Gobierno
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram