maandag 29 november 2021 19:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
3 november 2021

Essar Group uit India heeft belangstelling in de overname van de Curaçaose raffinaderij en olieterminal. Dit schrijft het Antilliaans Dagblad. NU.cw meldde gisteren al dat Curaçao Oil Refinery Complex (CORC BV) de handdoek in de ring heeft gegooid.

Essar heeft meegedaan aan eerdere selectierondes, maar kreeg niet de status van ‘preferred bidder’. Het is nog niet bevestigd, maar Essar zou begin dit jaar Refineria di Korsou (RdK) haar interesse hebben laten blijken en hebben aangeboden om de salarissen van de voormalige Isla-werknemers te betalen.

De organisatie zit in telecommunicatie, staal, petroleum en in de top tien industriële huizen van India. Essar Global Fund Limited (EGFL) is naar eigen zeggen een wereldwijde investeerder die een aantal ‘activa van wereldklasse’ bezit, gediversifieerd over de kernsectoren van energie, infrastructuur, Metals & Mining en Services & Technology.
EGFL investeert in langetermijn kapitaal in de bedrijven en heeft in veel gevallen een belang van bijna honderd procent in haar investeringen.

Op Curaçao moet de organisatie aantonen dat zij voldoende ruwe olie en genoeg start-, werk- en investeringskapitaal bezit. Lokale bronnen geven aan dat dit bij Essar wel het geval zou zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram