woensdag 1 december 2021 02:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
3 november 2021

Het ‘normale’ griepseizoen is weer begonnen. Symptomen van griep lijken erg op de klachten die je bij een Covid-19 besmetting krijgt. De samenleving moet volgens de Curaçaose Huisartsenvereniging (CHV) alert blijven.

De CHV benadrukt dat het belangrijks is dat mensen bij klachten eerst telefonisch contact opnemen met de huisarts in plaats van direct langs te gaan. Er wordt dan gekeken of er maatregelen genomen moeten worden.

De griep is net als corona gevaarlijk voor bepaalde risicogroepen. Er wordt al jaren een prik tegen het griepvirus aan deze groep gegeven. Zij hebben zo meer bescherming. “De griepprik zou begin november op Curaçao beschikbaar worden”, aldus CHV. De vereniging adviseert mensen die in de risicogroep vallen, om de prik bij de huisarts te halen. Dit kan in combinatie met het coronavaccin worden genomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram