dinsdag 12 september 2023 17:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 november 2021

Directeur John Loth van Rectour Corporation, de voormalige exploitant van Campo Alegre, heeft een taakstraf opgelegd gekregen van 180 uur. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De straf kan nog worden omgezet naar negentig dagen hechtenis als de taakstraf niet naar behoren wordt uitgevoerd.

Loth wordt beschuldigd van mensenhandel, vernieling en bedrieglijke bankbreuk. De rechtbank oordeelde dat er onvoldoende overtuigend bewijs is gevonden voor de aantijgingen.Toch kon Loth niet de juiste documenten overleggen om volledig vrijgesproken te worden van bankbreuk. De voormalige Campo-directeur verklaard zelf dat bij de werving van zijn aandelen, de administratie op een slecht werkende server stond die hij zelf niet heeft kunnen inzien.

In het vonnis wordt wel melding gedaan van misleiding en uitbuiting van prostitutiewerkzaamheden. Meerdere vrouwen verbleven op basis van een tijdelijke verblijfsvergunning van drie maanden in Campo Alegre maar konden vanwege de Covid-19 pandemie niet werken. Zij zouden volgens de ‘huisregels’ het terrein niet mogen verlaten.

-- Advertentie --

2 comments on “Taakstraf voor voormalig Campo-directeur Loth”

  1. 180 uur is hetzelfde wat ik kreeg voor het namaken van een parkeerkaart. Deze man word beschuldigd van mensenhandel, vernieling en bedrieglijke bankbreuk. Criminaliteit loont wanneer je vrienden hebt.......

  2. Het OM had volgens het vonnis zelf vrijspraak geëist voor mensenhandel, omdat na gedegen nader onderzoek, was komen vast te staan dat er geen feiten en of omstandigheden waren om tot bewijs van mensenhandel te kunnen komen. De zes prostituees, drie van Dominicaanse afkomst en drie van Colombiaanse afkomst, hadden samengespannen met de advocate van Nordic Venture Capital, de chauffeur en de Inspecteur van MEO en hadden valse aangifte gedaan tegen de directeur teneinde schadevergoeding van hem te eisen.
    Alleen de jaarstukken waren nog niet opgesteld, aldus het vonnis.

magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram