Door: NU.cw
2 november 2021

Qredits Curaçao heeft gisteren aan de Schottegatweg Oost 37 een nieuw pand geopend. Dit gebeurde in het bijzijn van de minister-president Gilmar 'Pik'Pisas (MFK), minster van Economische Zaken Ruisandro Cijntje (PNP), Jandino Asporaat (USC), Operationeel directeur van Qredits Roy Spit en Branch Manager Raiska Herrera. Tijdens de opening vond ook de kick-off van de Small Business Academy (SBA) plaats.

Qredits biedt ondernemers hulp met krediet, coaching en tools. Zij doen dit al drie jaar op het eiland. De ondernemers kunnen een zakelijk lening afsluiten tot 100.000 gulden voor de start en groei van hun bedrijf. Het oude pand was te klein, waardoor Qredits een nieuw pand heeft geopend. Het nieuwe pand bevindt zich in het financiële hart van Curaçao, waardoor er ruimte is voor groei.

Jandino Asporaat was aanwezig bij de kick-off van de SBA. Hij is vertegenwoordiger van The United States of The Caribbean. Asporaat zet zich in om het ondernemerschap op Curaçao te bevorderen. Samen met Qredits treedt hij op voor het welzijn van het ondernemersklimaat.

De bedoeling van de Academy is om ondernemers te helpen succesvol een bedrijf te kunnen starten en runnen. De organisatie biedt de mogelijkheid om ondernemers kennis te geven en hen bewust te maken van de betekenis van plannen, denken en te handelen als een ondernemer. In tien lesweken schrijven de ondernemers hun ondernemersplan en financieel plan. Zij ontvangen kennis over zakelijke wet- en regelgeving op Curaçao. In week tien krijgen de deelnemers de mogelijkheid om hun plan te presenteren aan de jury en worden er certificaten uitgedeeld.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram