dinsdag 30 november 2021 02:11
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
2 november 2021

Twee agenten van het Korps Politie Sint Maarten (KPSM) zijn afgelopen weekend aangehouden omdat zij verdacht worden van het vragen van steekpenningen, misbruik van functie en het bekendmaken van vertrouwelijke informatie aan een derde partij. Zo schrijft de Amigoe.

Volgens de officier van Justitie heeft het KPSM snel actie ondernomen. Nadat de klacht werd ingediend is er gelijk een onderzoek gestart. Toen bleek dat de politieagenten mogelijke verdachten waren, is de zaak overgedragen aan de Landsrecherche voor verder onderzoek.

De agenten zouden tijdens hun dienst geld hebben gevraagd aan personen voor een bevoorrechte behandeling. Op dit moment heeft het Openbaar Ministerie (OM) nog geen concreet bewijs dat de individuele agenten steekpenningen hebben gevraagd. “De zaak zal grondig worden onderzocht”, benadrukt het OM.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram