maandag 29 november 2021 18:48
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
2 november 2021

De recycling stations van de organisatie Green Force bij het Chogogo resort zijn opgehaald, schoongemaakt en voorzien van de nieuwe identificatie stickers. Daarnaast heeft het resort twee extra stations gekregen.

Green Force heeft de extra stations toegevoegd vanwege de uitbereiding van het resort en wil zo meegaan in de groei. Op het resort staan op verschillende plekken bakken waar men plastic flessen en aluminium blikjes kan recyclen. Green Force doet dit al negen jaar.

Per maand wordt er bij het resort ongeveer drie kubieke meter recyclebaar afval opgehaald. De organisatie zorgt dat het afval verwerkt wordt tot preparaten die geëxporteerd worden en een nieuw leven krijgen in het buitenland.

De organisatie heeft als doel om alle resorts rond Jan Thiel een keer te recyclen. Toeristen geven aan dat ze dit graag willen maar de verantwoordelijkheid ligt bij het hotel of resort zelf. Green Force heeft extra capaciteit om met nog tien grote hotels of resorts te voorzien. De organisatie doet een oproep aan restaurants in Jan Thiel om samen met de organisatie te kijken of ze hun plastic flesjes en blikjes willen recyclen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram