maandag 29 november 2021 19:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
2 november 2021

De regelingen Tijdelijke Bijstand Zelfstandige Ondernemers (TBZO) en Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) worden stopgezet. Dat maakte minister Ruisandro Cijntje (PNP) van Economische Ontwikkeling bekend tijdens het Verslag van de Dag.

De overheid geeft sinds het begin van de pandemie steun aan ondernemers op Curaçao. In juni kwamen er extra criteria bij om voor de zogeheten coronasteun in aanmerking te komen.

“Overwegende dat de economie momenteel weer aan het stabiliseren is en ook de financiële situatie het toelaat, heeft de ministerraad besloten om alle steun voor ondernemers per één oktober stop te zetten”, aldus Cijntje. Aanvragen en betalingen tot eind september worden met terugwerkende kracht in behandeling genomen.

De minister benadrukt dat het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) druk bezig is om alles in goede banen te leiden. Volgens Cijntje zullen de aanpassingen niet voor vertraging zorgen bij de lopende aanvragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram