dinsdag 30 november 2021 05:41
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
2 november 2021

Curacao Oil Refinery Complex (CORC BV) heeft de nieuwe directie van RdK laten weten zich geheel terug te trekken als kandidaat voor de overname van de raffinaderij. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Maandag maakte RdK al bekend niet langer exclusief met CORC verder te willen.

De RdK-directie liet in een brief aan CORC BV weten dat de raffinaderij verder zal kijken naar andere mogelijke kandidaten voor het runnen van de raffinaderij.

Volgens de RdK wordt de zoektocht uitgebreid op verzoek van de Raad van Commissarissen (RvC) en met de toestemming van de regering. De raffinaderij wil niet langer gebonden zijn aan CORC en verwacht de eigen kansen te vergroten door meerdere partijen uit te nodigen die interesse hebben in de overname.

De reden van de stopzetting is dat CORC volgens RdK niet voldoet aan de eisen. Daarom heeft de directie samen met de regering besloten het pad vrij te maken voor andere partijen. CORC-directeur Manoel ‘Lito’ De Silva De Freitas zou hebben laten weten dat dit voor CORC een reden is om zich geheel terug te trekken.

De werving naar mogelijke nieuwe partners zal worden geleid door een commissie bestaande uit twee vertegenwoordigers van de overheid en twee afgevaardigden van de RdK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram