woensdag 1 december 2021 19:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
1 november 2021

Een grote hoeveelheid oude batterijen is van de Mount Scenery op Saba gehaald. De grote batterijen werden vrijdag verwijderd met behulp van een helikopter. Vanuit Sint Maarten kwam de helikopter naar het eiland om de oude apparatuur weg te halen en nieuwe communicatieapparatuur naar de top van de berg te tillen.

Op Saba werkt Het Openbaar Lichaam Saba samen met de Kustwacht Caribisch Nederland aan het verbeteren van de communicatiesystemen. Om de communicatie van boten aan de Noordkant te vereenvoudigen, wordt er een marifoonverbinding aangelegd. Het marifoonsysteem wordt in de eerste helft van 2022 aangesloten. Als het systeem af is, kunnen boten in geval van nood communiceren met het Havenkantoor.

Lokale autoriteiten besloten om optimaal gebruik te maken van de helikopter om het langdurige probleem van de oude batterijen op de top van de berg op te lossen. Het was een samenwerking tussen de Dienst Openbare Veiligheid, Rijkswaterstaat en het Havenkantoor.

De helikopter heeft 3.500 kg aan batterijen naar beneden gebracht. De batterijen lagen al rond de telecommunicatietoren voordat het lokale telefoonbedrijf SATEL de faciliteit ging exploiteren. De batterijen zijn naar de afvalverwerkingsinstallatie gebracht en zullen van het eiland worden verscheept voor verdere verwerking.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram