vrijdag 15 september 2023 10:44
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 november 2021

De grens tussen Venezuela en Aruba blijft dicht. Zo meldt het Antilliaans Dagblad. De lucht- en zee grens is sinds 2019 gesloten. Via indirecte vluchten via Colombia of Panama is het mogelijk om van Venezuela naar Aruba te komen.

Afgelopen vrijdag is het manifest bij het Bestuurskantoor overgegeven aan ministers Glenbert Croes van Integratie en Rocco Tjon van Justitie en Sociale Zaken. Premier Evelyn Wever-Croes geeft aan dat een visum wel een vereiste is als reizigers via een omweg van Venezuela naar Aruba vliegen.

Het is niet eenvoudig om de grens tussen Venezuela en Aruba open te gooien. Als dit wel gebeurt moeten er veel controles plaatsvinden. De Venezolaanse president Maduro heeft in 2018 de grens gesloten. De president beschuldigde de regering van koperdiefstal. Dit bracht beschadigingen aan het imago van Aruba. Vanaf dat moment begon het sluiten van de grenzen. De regering van Aruba wil voorkomen dat dit weer gebeurt.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram