zondag 28 november 2021 13:30
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
29 oktober 2021

Landhuis Bloemhof opent een expositie van 29 oktober tot 27 november. Vrijdag vindt de opening plaats van ‘Out of the Woods’ om 19.00 uur. Dit is de eerste tentoonstelling voor Solaica 'Laica' Leito en Ruthson Cecilia.

‘Out of the Woods’ is een scala aan houten sculpturen. Hierbij worden technieken gecombineerd met behoud van de natuurlijke structuur. De kunstenaars hebben beide hun eigen stijl. Zij gebruiken verschillende houtsoorten en combineren deze. In een korte tijd zijn de kunstsenaars erin geslaagd om een diverse, creatieve en inspirerende collectie te creëren.

Laica en Cecilia maken hun debuut met houten sculpturen. Deze zijn gemaakt van lokaal hout, geïmporteerd hout en teruggewonnen antiek hout waarbij sommige gecombineerd zijn met steen, metaal en verf.

De eerste aanraking met kunst was voor Laica toen hij begon te werken bij Landhuis Bloemhof. Bij Rutshon heeft kunst altijd al een rol in zijn leven gespeeld. “Ik heb veel ideeën en barst van de creativiteit. Ik beschouw mezelf als een ‘handig’ persoon”, aldus de kunstenaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram