zondag 3 juli 2022 23:00
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 oktober 2021

Bonaire doet wegwerpplastic in de ban. Vanaf maart 2022 mogen plastic draagtassen, rietjes, roerstaafjes en bestek niet meer verkocht worden op het eiland. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Bedrijven hebben de komende maanden de tijd om hun voorraad wegwerpplastic op te maken.

De Eilandsraad heeft ingestemd met de eilandsverordening om het plastic zes maanden na hun akkoord te verbieden. De lijst van verboden producten zal langzamerhand worden uitgebreid. Over acht maanden geldt er ook een verbod op Styrofoam maaltijdverpakkingen.

Het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) hoopt met het verbod de hoeveelheid plastic afval op het eiland te verminderen. “Een plasticvrij Bonaire is gezond voor de inwoners, crucial voor het milieu, aantrekkelijk voor het toerisme en daarmee goed voor het milieu”, aldus het OLB.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram