donderdag 2 december 2021 00:29
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
28 oktober 2021

Een coronapatiënt in het Curaçao Medical Center (CMC) kost bijna twee keer zoveel als de opname van een patiënt zonder Covid-19.Dat meldt het Antilliaans Dagblad. Zo wordt er 1.103 gulden per dag besteed aan extra materialen.

De kosten voor de extra zorgmaterialen, voorzorgsmaatregelen en verplegend personeel lopen flink op. Voor reguliere patiënten in het CMC liggen de kosten op zo'n 1.500 gulden per dag. De dagelijkse zorg voor een patiënt met Covid-19 komt uit op ruim 3.800 gulden.

Op de intensive care zijn de kosten nog hoger. Het normale tarief op de IC is 3.267 gulden. Voor coronapatiënten komt daar nog eens zo’n 2.680 gulden per dag bij, waardoor een patiënt op de intensive care bijna 6.000 gulden per dag kost.

Sinds het begin van de pandemie in 2020 heeft het CMC bijna 31.8 miljoen gulden uitgegeven aan de zorg voor patiënten met Covid-19.

Eind september luidde het ziekenhuis de noodklok. Het CMC is sinds één oktober gestopt met alle niet noodzakelijke medische behandelingen voor SVB-patienten. Het geld wat de SVB beschikbaar heeft gesteld voor 2021 dekt niet alle kosten van het ziekenhuis.

Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) Dorothy Pietersz-Janga (MFK) heeft woensdag de Sociale Verzekeringsbank (SVB) opdracht gegeven om het CMC een voorschot te geven. Dit voorschot is bedoeld om de electieve zorg alsnog te garanderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram