dinsdag 30 november 2021 11:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
28 oktober 2021

Vanaf dinsdag twee november stijgt het tarief van benzine, diesel en gas op Curaçao. Ook het tarief van water en elektriciteit gaat omhoog per één november. Dat meldt Bureau Telecommunicatie en Post (BT&P) in een maandelijks persbericht.

Het huidige tarief per liter benzine is 2,27 gulden. De prijs aan de pomp stijgt naar ruim 2,28 gulden, een verschil van iets meer dan één cent per liter. Het tarief van diesel stijgt met ongeveer tien cent per liter naar 1,80 gulden.

Sinds september 2021 is er sprake van substantiële stijgingen van internationale prijzen voor olie en brandstoffen. Dit leidt wereldwijd tot sterk stijgende energieprijzen. Ook op Curaçao stijgen de eindgebruikerstarieven voor zowel Mogas 95, Gasolie LSD en LPG voornamelijk door de hoge aankoopprijzen.

Daarnaast stijgen ook de elektriciteit- en watertarieven. Zo betaal je per één november 63 cent per KiloWatt. De nieuwe tarief voor een kuub water is 8,7 gulden. De stijging in de tarieven komt volgens BT&P door de hogere brandstofprijzen voor de productie van elektriciteit. Tegelijkertijd zorgen hogere elektriciteitskosten voor de productie van water voor de tariefsverhoging per kuub water.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram