woensdag 1 december 2021 02:18
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
28 oktober 2021

Minister Dorothy Pietersz-Janga (MFK) van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) is verheugd met het nieuws dat Curaçao de magische grens van 100.000 coronavaccinaties is gepasseerd. Dat laat de minister in een reactie aan NU.cw weten.

De mijlpaal van 100.000 vaccinaties werd zondag bereikt. Het gaat hierbij om de eerst toegediende prik. Het aantal volledig gevaccineerden schommelt rond 92.000 vaccinaties.

“Het lijkt erop dat we langzamerhand ons doel gaan bereiken om zo dicht mogelijk bij een vaccinatiegraad van negentig procent te komen”, aldus Pietersz-Janga. Volgens de minister is het behalen van de 100.000 vaccinaties ‘gewoon perfect’.

Pietersz-Janga heeft uit het oogpunt van privacy niet bekendgemaakt of zij zichzelf heeft laten vaccineren tegen het coronavirus. Vorige week zorgde de minister voor veel onrust onder medici nadat zij tijdens een interview aangaf niet negatief te staan tegenover het gebruik van Ivermectine tegen Covid-19. Daarnaast gaf Pietersz-Janga mensen die niet gevaccineerd zijn het advies om er een gezonde levensstijl op na te houden, in plaats van voor een vaccinatie te pleiten.

Premier Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft zich gedistantieerd van de uitspraken van de minister van Volksgezondheid. Tijdens de laatste persconferentie benadrukten zowel Pisas als epidemioloog Izzy Gerstenbluth het belang van het vaccinatieprogramma. “De coronadoden die nu te betreuren zijn, waren allemaal niet-gevaccineerden”, concludeert Gerstenbluth. Volgens de premier zullen verdere updates over de coronasituatie in het vervolg via hem gaan.

Op zaterdag en woensdag kunnen mensen terecht bij het vaccinatiecentrum Sehos poli voor een Pfizer prik. Mensen die met Moderna gevaccineerd willen worden, kunnen terecht op dinsdag en vrijdag.

Het vaccinatiecentrum is geopend van 08.30 uur tot 17.30 uur. Een afspraak maken is niet nodig, maar wordt wel aangeraden.

One comment on “Pietersz-Janga: "100.000 gevaccineerden gewoon perfect"”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram