dinsdag 30 november 2021 00:10
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
28 oktober 2021

Het aantal mensen dat sociale steun heeft aangevraagd is sterk afgenomen. Dat maakte Secretaris-generaal van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW), Etienne van der Horst, bekend tijdens een persconferentie.

Het ministerie van SOAW maakte eerder bekend dat de coronasteun voor inwoners zou worden beëindigd door het tekort aan financiële middelen. Het ministerie van Financiën heeft na grondig onderzoek de fondsen kunnen vrijmaken om de voedselhulp en de salarissubsidies nog tot en met eind december voor te zetten.

Volgens Van der Horst is de situatie na achttien maanden steun verleend te hebben veranderd. In juni werd door 235 personen steun aangevraagd. In september kwamen er 78 aanvragen binnen.

De ministerraad is met een voorstel gekomen om de steun af te bouwen. Vanaf januari zal er geen steun meer worden gegeven. “Er wordt momenteel gekeken hoe het traject voltooid kan worden tot het einde van het jaar”, aldus minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia. De financiering tot eind december is inmiddels beschikbaar gesteld.

In totaal heeft het traject zeventig miljoen gulden gekost. “Om volgend jaar opnieuw zo’n som geld te krijgen wordt erg moeilijk”, benadrukt Van der Horst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram