zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Premier Evelyn Wever-Croes (MEP) ontkent dat haar familieleden betrokken zijn bij een drugkartel. De premier heeft de geruchten maandagochtend zelf weerlegt, meldt Antilliaans Dagblad.

Via WhatsApp zou een bericht zijn verspreid waarin staat dat naaste familie van de premier is aangehouden omdat ze een drugsfabriek zouden runnen. Croes zou ervoor hebben gezorgd dat haar neef een gunstige baan kreeg bij de Refineria di Aruba.

Volgens de premier zijn de geruchten niet waar. “Ik en mijn familie onderhouden helemaal geen banden met een drugskartel of een ander kartel. Ik heb altijd gesteld en volgehouden dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen dagen”, aldus Wever-Croes. Ze geeft aan dat haar familie wellicht niet altijd voorbeeldig gedrag heeft getoond maar dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar gedrag.

Croes benadrukt dat als haar familieleden aangehouden worden, dit een bewijs is dat het systeem op Aruba werkt en dat de regering het Openbaar Ministerie (OM) alle ruimte biedt om onafhankelijk te kunnen opereren.

Beeld: Facebook Evelyn Wever-Croes